top of page

Fotoshoot in de natuur: betalen vanaf maart 2024

Ohh shit.. De wereld van fotografen staat even op z'n kop...


We mogen namelijk niet meer zomaar foto's maken in beschermde natuurgebieden, zoals de Kampina, waar ik altijd fotografeer als ik in de natuur foto's wil maken. Whuuuuttt!? Ja precies.. dat dacht ik ook. Dit schijnt te maken te hebben met mensen die de regels overtreden hebben de afgelopen tijd (denk aan het gooien met confetti en het achterlaten van rotzooi).


De regels die het meeste impact maken op mijn werk als fotograaf in de Kampina zijn:

 

  • Toestemming vragen 6 weken (!!) van te voren.

  • Toestemmingskosten bedragen tussen de € 50 - € 90. 

Hoe werkt het nu precies? Je vraagt via een online formulier de toestemming voor een bepaald tijdsbestek op een bepaalde dag. Maar wat nu als het die dag van je shoot regent? Normaal verzet ik de shoot een paar uur of zelfs naar een andere dag. Maar door deze regel ben je dus al kosten kwijt, ook al heb je door de regen nog geen shoot gehad... En moet je die kosten de volgende keer weer betalen.. Je begrijpt... ik baal als een stekker!


Ik zal op zoek gaan naar andere plekken in de omgeving van Boxtel en/of voorstellen om de toestemming aan te vragen als je hier toch graag wilt shooten.


Heb je de aankomende tijd een shoot bij me gepland staan in de Kampina? Dan neem ik contact met je op om de opties te bespreken.


Wat leuk dat je deze blog hebt gelezen! Heb je vragen over deze blog of vind je het fijn om hierover in gesprek te gaan? Mail me dan via info@cheryllvanweert.com en hopelijk spreek ik je snel.



 

bottom of page