top of page

Mijn tijdelijke daglichtstudio: hoe ervaar ik deze externe werkplek als fotograaf?

Hi,


Ik wil even met je bijkletsen over mijn avontuur in Daylightstudio La Luz - een daglichtstudio bij Plan B in Eindhoven. Het is een beetje een andere draai aan mijn dagelijkse routine, maar ik wilde je op de hoogte brengen van hoe het tot nu toe gaat.

Laten we beginnen met de pluspunten: allereerst is de mogelijkheid om te fotograferen en te werken op dezelfde locatie een absolute gamechanger. Geen heen-en-weer rijden meer tussen afspraken door, ik kan gewoon naadloos overschakelen van het maken van foto's naar het bewerken ervan. En serieus, de cappuccino hier uit het restaurant beneden is onweerstaanbaar. Perfect om mijn dagen hier mee te beginnen.


Het beste deel? Geen afleiding van thuisrommel - ik kan hier volledig gefocust aan mijn werk werken zonder te struikelen over puzzelstukjes en speelgoed van Aela.. Bovendien hangt er hier in het pand een gemoedelijke en creatieve sfeer, ook al heb ik hier in deze maand weinig meer mee gedaan dan enkel een bakkie koffie drinken of even kijken hoe de andere ruimtes eruit zien


Maar er is ook een minder glanzende kant. Hypergefocust zijn is geweldig, maar ik mis de afleiding van thuis. Ja, het maakt me efficiënter, maar ook eerder moe en zelfs uitgeput. Zeker na drie motherhood minisessies achter elkaar met meerdere kinderen: zingen, springen, dansen, gillen, rennen, je kent het wel ;) een brainstormsessie, in de file staan met regen, thuis komen en meteen aan het eten beginnen met ons meisje dat het liefste de hele tijd aan je geplakt zit en even al je aandacht nodig heeft.. pfooeee.. Ik had daarna wel even een ochtendje vrij nodig om bij te tanken.


Ik vind het thuis juist fijn om tussendoor even de tuin in te gaan, eten te bereiden of een wasje te doen. Ik merk ook dat het huishouden thuis minder goed wordt bijgehouden doordat ik 's ochtends weg ga en pas bij het avondeten weer thuis kom. En die reistijd... ik gebruik die tijd liever om wat in huis te rommelen of te wandelen... Ik verlang echt terug naar mijn ochtendwandelingen langs de Dommel. Oh, en het dagelijkse gesjouw met al mijn spullen, waarbij ik 2x heen en weer loop met zware tassen vol apparatuur, begint een soort onofficiële dagelijkse workout te worden.

Na een uitgebreide rondleiding door het pand besefte ik dat dit een geweldige plek is, maar misschien niet de ideale match voor dagelijks gebruik. Efficiënter? Absoluut! In balans met mijn energielevel? Nope. Maar wie weet, misschien wordt een dag per week hier werken wel mijn perfecte balans. Of niet. Wellicht als de reistijd eraf zou gaan, dat ik dan meer energie over zou houden.


Hoe zit het met jou? Heb je ooit een externe werkplek geprobeerd? Of heb je toevallig nog een tip rondom Boxtel? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!


Liefs, Cheryll


Was jij bij me in deze daglichtstudio voor een van de minishoots? Zou je jouw ervaring met mij willen delen? Klik hier. Daar zou je me heel blij mee maken :)


Wauw, wat leuk dat je deze blog hebt gelezen! Heb je vragen over deze blog of vind je het leuk om hierover in gesprek te gaan? Mail me dan via info@cheryllvanweert.com en hopelijk spreek ik je snel.

Comments


bottom of page