top of page

Trouwen bij Landgoed Rhederoord

Maandag 3 juni 2024


Gisteren had ik de eer om als trouwfotograaf aanwezig te zijn bij de prachtige bruiloft van Joep en Puck op het adembenemende landgoed Rhederoord. Dit historische landgoed, met zijn weelderige tuinen en elegante interieurs, vormde het perfecte decor voor een dag vol liefde, emotie en onvergetelijke momenten. Dit was me toch een inspirerende bruiloft! Scroll naar onderen voor de preview en tips voor meer rust op je bruiloft
Voorbereidingen

De dag begon vroeg, met Joep die zich beneden in de sfeervolle wijnkelder aankleedde. De rustieke charme van de kelder, met zijn stenen muren en gedimde verlichting, bood een intieme sfeer die perfect was voor het vastleggen van de eerste momenten van de dag. Een verdieping hoger bereidde Puck zich voor op wat een van de mooiste dagen van haar leven zou worden. De opwinding en verwachting waren bijna tastbaar terwijl zij zich omringd door haar naasten klaarmaakte.


De Eerste Blik

Net voordat ze elkaar voor het eerst zouden zien in hun trouwkleding, stonden ze spontaan bijna in dezelfde ruimte. De ceremoniemeesters stonden erbij om te zorgen dat ze elkaar niet zouden zien, maar dit zorgde juist voor een super leuk moment, waarbij ze wel elkaars handen al voelden, maar elkaar nog niet zagen. Vervolgens was het moment van de "First Look" buiten niets minder dan magisch. Omringd door hun gezinnen en ceremoniemeesters, deelden ze een eerste blik die vol liefde en emotie zat. Mocht het weer zijn omgeslagen, hadden we de historische houten trap binnen als alternatief gebruikt, maar gelukkig was dit niet nodig. Een spannend moment daarna was toen het stuifmeel van de bloemen vlekken achterlieten op de trouwjurk. Maar omdat ik dit enkele weken geleden ook had meegemaakt, en toen de bruidszaak voor tips had gebeld, wist ik dat we op zoek moesten gaan naar tape. De tape werd meerdere malen op de trouwjurk geplakt en gelukkig ging het stuifmeel eraf. Goede tip dus om te onthouden.


Groepsfoto's en Portretten

Na de "First Look" was het tijd voor de groepsfoto's. Familie verzamelden zich om samen te lachen, te omhelzen en deze speciale momenten vast te leggen. Daarna volgden de portretfoto's van Joep en Puck. We begonnen buiten, waar de natuurlijke schoonheid van Rhederoord een perfecte achtergrond vormde. We eindigden de fotosessie op het balkon, en maakten later ook een paar prachtige opnamen bij de houten trap binnen.


De Ceremonie

De ceremonie vond plaats binnen, omringd door houten panelen die een warme, intieme sfeer creëerden. Joep werd begeleid door zijn moeder en Puck door haar broer. De geloften waren diep ontroerend, ik moest me echt even goed focussen om me niet te veel te laten meevoeren in de emoties. De ceremonie eindigde met de gasten die het bruidspaar toezwaaide met zakdoekjes. En de emotie die daarna volgde, net weg van de gasten en heel eventjes buiten... Wat was ik blij dat ik daarbij mocht zijn en die vreugde vast mocht leggen!Borrel

Na de ceremonie maakten we in een paar minuutjes enkele foto's, zodat het bruidspaar even een momentje samen had. Vervolgens hielden Joep en Puck een toost op het balkon en genoten ze van een relaxte borrel met heerlijke, zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjes. We namen hier ook de tijd om foto's te maken met vrienden en vriendinnen. En zo zo leuk: Puck gooide haar bruidsboeket na de foto's met de vrouwen en deze werd gevangen door haar moeder! Tijdens de borrel en het diner werden er mooie speeches gegeven.


Golden Hour en PARTY!

De zon wilde zich al snel verstoppen achter de hoge bomen, dus tussen de laatst gangen van het diner, sneakten we er even 5 minuutjes stussenuit om wat golden hour foto's te maken. Na het diner ontving het bruidspaar hun avondgasten in de feestzaal, waar ze zich vervolgens terugtrokken om zich klaar te maken voor de openingsdans. De dans vond plaats in de Vierkante zaal en begon rustig, waarna het energieker werd met twee lifts en eindigde met een spectaculaire dip. Na die opening ontstond er even later een flashmob door de vrienden en sloot ik de reportage af. Johh, ik kan niet wachten om aan al die beelden te beginnen!


Koetshuis

Dankbaar en vermoeid ben ik blij dat ik niet nog een uur naar huis hoef te rijden na deze reportage van 12 uur en duik ik mijn bedje in bij het Koetshuis. Het was een dag vol liefde, vreugde en onvergetelijke momenten op het prachtige landgoed Rhederoord. Dit was een bruiloft die ik niet snel zal vergeten, en ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van Joep en Puck's bijzondere dag.


BEKIJK HIER DE HELE PREVIEW:
Was jij bij deze bruiloft? Als gast of als bruidspaar? Zou je jouw ervaring met mij dan willen delen? Klik dan hier. Daar zou je me heel blij mee maken :)LEVERANCIERS


Bruidspaar // Joep & Puck

Locatie // Landgoed Rhederoord

Trouwjurk // Love Story London via Covers Bridal Couture

Trouwpak // Salvatorre Vacerra

Bloemen // Nozili Bloemisten, De Steeg

Videograaf // Martijn, Shining Moments3 TIPS VOOR MEER RUST OP JE BRUILOFT

Fijne, rustige elementen uit deze bruiloft die je zelf makkelijk toe kunt passen:


  1. Meerdere ceremoniemeesters Bij deze bruiloft hadden ze 3 vrienden als ceremoniemeester, in tegenstelling tot vaak maar 1 ceremoniemeester. Dit was veel rustgevender voor niet alleen de ceremoniemeesters, maar ook voor het bruidspaar, mij en het personeel. Er was constant iemand in de buurt van het bruidspaar en bij verschillende leveranciers. Ze hielden onderling goed contact, dus dat was echt ideaal. Zoals bijvoorbeeld bij de eerste blik. Iemand stond bij de bruidegom, iemand stond bij de bruid en iemand stond bij de gasten. Wij hadden zelf 5 ceremoniemeesters, want ik had 5 vriendinnen uitgenodigd: ontvangst gasten / welkomstwoordje ceremonie / borrel / diner / ontvangst avondgasten. Die onderdelen hadden we onderverdeeld en we hadden een stylist om alles mooi aan te kleden. Zo had iedere vriendin maar een taak van 10-20 minuten en konden ze de rest van de dag genieten.

  2. Korte fotolijst Ze hadden een niet al te lange lijst met groepjes waarmee ze op de foto wilden en dat zorgde voor meer rust. We fotografeerden de gezinnen al net na de eerste blik, zodat ze tijdens de borrel tijd hadden om ook echt te borrelen. Tussendoor maakten we na de toost en felicitaties foto's met een groepje mannen en een groepje vrouwen en gooide de bruid het bruidsboeket.

  3. Op 1 locatie Als er iets is dat voor meer rust op je dag kan zorgen, is dat je de hele dag op 1 locatie blijft. Omkleden, ceremonie, borrel, feest: alles op één plaats. Je hoeft geen rekening te houden met het verkeer (niet alleen dat van jezelf maar ook van gasten), je hoeft niet steeds allerlei spullen in en uit te laden.. Je bent gewoon veel relaxter als alles op één plek is en je gasten zijn dat ook.


Comments


bottom of page