top of page

Automatische Reply op Instagram

Op het moment dat ik deze blog typ, ben ik 30 weken zwanger! Jooeeeee, wij verwachten in december een klein meisje :) Ik probeer langzaam alvast wat minder uren te gaan werken, wat ook betekent dat ik minder online kan zijn. Nu is dat ook voor mij soms een moeilijk punt, want ik vind het super fijn om de connectie aan te gaan met anderen en op de hoogte te blijven van de mensen om me heen. Maar ik zal vanaf nu in ieder geval de weekenden en de avonden niet meer te vinden zijn op mijn sociale media accounts (uitdaging!). Ik kan niet verwachten van mijn volgers dat ze allemaal op de hoogte zijn van alles dat ik overal deel (website, instagram stories, instagram feed, mailinglijst) en allemaal weten dat ik nu wat minder ga werken. Dus daarom bedacht ik me: bestaat er ook zoiets als een automatische reply voor mijn Instagram DM's? En wat bleek na een online zoektocht: jazeker! Misschien dat jij het ook fijn vindt om een vrije dag te hebben van je sociale media accounts? Lees dan hieronder verder.


Side note: Ik wil dus vanwege mijn zwangerschap en de vermoeidheid die hierbij gepaard gaat, nu al gaan minderen met werken en niet ineens vanaf mijn verlof vanaf 40 uur naar 0 uur ga.

Hoe ik dit aanpak? Ik heb een planning voor mezelf gemaakt. En natuurlijk hangt dat af van de opdrachten die ik heb staan en de hoeveelheid berichtjes die ik binnen krijg. Daarnaast vind ik minder werken lastig, omdat mijn werk aanvoelt als mijn hobby. Maar dit is mijn streven:

28 weken: 32 uur

32 weken: 24 uur

36 weken: verlofMaar goed, ik wijk af van de reden waarom ik deze blog wilde typen. Ik wilde je meenemen in mijn proces: hoe stel ik de Automatische Reply voor Instagram in? Heel simpel:

 1. Ga op je computer naar je zakelijke Facebook account

 2. Koppel je Instagram Direct met je zakelijke Facebook account

 3. Klik op bij je zakelijke Facebook account op Postvak In

 4. Klik bovenin op het tekstwolkje met het groene stipje > zet op Afwezig

 5. Klik op Automated Responses > Afwezigheidsbericht > Bewerken

 6. Bewerk hier:

  1. De accounts waar je je teksten op wilt laten verschijnen. (Dit kwam bij mij ook niet direct in beeld en ik moest mijn IG account nog een paar keer koppelen).

  2. De timing van je automatische berichten. (Zo stel ik hem zelf voor nu in op zaterdag + zondag + doordeweekse avonden.)

  3. Jouw tekst

 7. Klik op opslaan en voila!

Wauw, wat leuk dat je deze blog hebt gelezen! Heb je vragen over deze blog of over het volgen van een mentorsessie waarbij ik je help met het werken aan jouw bedrijf, doelen en dromen? Mail me dan via info@cheryllvanweert.com en hopelijk spreek ik je snel.


Wist je dat er binnenkort ook een online cursus komt over hoe je meer rust kunt creëren in je leven en in je bedrijf? "Ik vond de cursus echt heel waardevol. Ik heb fijne tips en handvaten gehad en ook heel handig dat er nog een e-book is die ik nog rustig door kan lezen. Ik moet ook zeggen dat ik voor de eerste keer sinds lange tijd echt weer motivatie voelde! Ik weet nu op welke manier ik alles kan aanpakken en hoe ik meer rust voor mezelf kan creëeren." - Joyce. Klik hier voor meer informatie over deze cursus.

Liefs, Cheryll

Comments


bottom of page