top of page

De praktische kant van het inhuren van een trouwfotograaf voor je buitenlandse bruiloft.

Ik krijg veel vragen over hoe het allemaal werkt als je een trouwfotograaf uit Nederland invliegt voor een bruiloft in het buitenland. In deze blog neem ik je mee en beantwoord ik al die vragen. Wellicht handig voor als je zelf een trouwfotograaf wilt inhuren of als je als fotograaf wordt gevraagd om naar het buitenland te reizen. Heb je na het lezen van deze blog nog een vraag? Stel hem me zeker en ik zal het antwoord hieronder toevoegen.INVESTERING

Trouwreportage

De investering voor de trouwdag zelf is bij mij hetzelfde als een binnenlandse bruiloft (www.cheryllvanweert.com/weddingstory voor meer informatie).


Extra dagen fotograferen

Vaak is een bruiloft in het buitenland een meerdaagse bruiloft, met bijvoorbeeld een poolparty de dag ervoor en een fijn ontbijt de dag erna. Die extra uren worden berekend volgens de extra uurprijs per uur volgens de brochure van de binnenlandse bruiloft. Er worden dus geen 2 trouwreportages aan elkaar geplakt.


Reisdagen

Een bruiloft in het buitenland neemt meer tijd in beslag dan een binnenlandse bruiloft die vaak maar één dag duurt. Op de dagen dat je reist en niet fotografeert, kun je geen andere sessies fotograferen. Vandaar dat het gewoonlijk is dat trouwfotografen een tarief rekenen voor deze reistijd; in mijn geval houd ik de prijs van de goedkoopste fotoshoot aan per reisdag (dus eenmaal heen en eenmaal terug).


KOSTEN


Uiteraard worden er kosten gemaakt tijdens zo’n reis, zoals voor de vlucht, de huurauto, etc. Onderstaande kosten worden vergoed door het bruidspaar. Een praktisch puntje: als fotograaf dien je deze kosten op je factuur te declareren met het bonnetje als bijlage. Je zet het bedrag exclusief btw op je factuur en rekent hierover je eigen btw tarief (in mijn geval 9%, want een trouwreportage is ten behoeve van een trouwalbum).


Vliegtickets

De vliegtickets worden in overleg met het bruidspaar geboekt. Ik let zelf op de vliegtijden, zodat ik niet ’s avonds heel laat aankom en/of ’s ochtends heel vroeg op moet. Een meerdaagse bruiloft is namelijk dubbel zo intensief qua energie, dus je wilt je energie besparen waar je kunt zodat je alles kunt geven tijdens de reportage. Wat wel noodzakelijk is, is een vliegticket waarbij je je handbagage, en dus je apparatuur, bij de hand kunt houden. In geval van Ryanair is dat bijvoorbeeld een priority ticket met daarbij een grote koffer voor statieven, extra apparatuur en uiteraard kleding e.d.


Hotel

Vaak zit je als fotograaf in dezelfde cocon als waar alle gasten zich bevinden en wordt een hele locatie al afgehuurd door het bruidspaar. In andere gevallen worden de hotelovernachting(en) (aansluitend aan de reportage) vergoed.


Eten

Ook eten/drinken zit vaak inclusief bij het afhuren van zo’n locatie. Mocht dit niet het geval zijn, dan worden ook de kosten voor het eten vergoed door het bruidspaar.


Huurauto

Je kunt de huurauto in overleg met het bruidspaar boeken. Let hierbij wel op dat je je volledig laat verzekeren, om boevengedrag van de verhuurmaatschappij te voorkomen (m.b.t. kleine schade). En nog kun je niet alles voorkomen hoor. Mijn laatste vlucht moest bijvoorbeeld een tussenlanding maken vanwege een storm, waardoor we niet op tijd bij het verhuurbedrijf waren (het loket ging om 23:00u dicht en we kwamen om 23:05 aan). We probeerden tijdens de tussenlanding contact op te nemen, maar dit was niet mogelijk. De volgende ochtend gingen we direct naar het loket, waar ze aangaf dat de reservering was verlopen en de enige optie auto X was die dubbel zo duur was als de auto die we hadden gereserveerd. Ik hoor veel goede verhalen over Sunny Cars, dus daar zal ik de volgende keer eens kijken.

Ook brandstof, kosten voor de tolweg etc. worden vergoed door het bruidspaar.VOORWAARDEN

Het is een fantastische ervaring en een grote eer om als trouwfotograaf te worden ingevlogen voor een buitenlandse bruiloft. Daarnaast is het ook een flinke onderneming, qua voorbereidingen, reisdagen, tijd weg van je gezin, etc. Vandaar dat ik er zelf voor kies om slechts eenmaal jaarlijks zo’n destination wedding te fotograferen. Voor mij is een van de belangrijke voorwaarden dat ik niet reis en fotografeer op dezelfde dag. Dus als een bruiloft op dinsdag begint, dan zorg ik dat ik op maandag ben geland. En als een bruiloft eindigt op een donderdag, dan zal ik op vrijdag terugreizen. Tenzij, zoals bij mijn laatste buitenlandse bruiloft, (een deel van) het feest ook gefotografeerd mag worden en de vluchten de dag erna enkel in de vroege ochtend zijn, dan zal de terugvlucht een dag later zijn.

Daarnaast zal de aanbetaling ook wat hoger zijn dan bij een bruiloft in Nederland. Puur omdat ik dan een hele week zal blokken voor deze bruiloft, zal de aanbetaling daarom 25% van de offerte zijn.


Heb je een vraag? Stel hem me zeker via info@cheryllvanweert.com
Trefwoorden: Italiaanse bruiloft, trouwen in Italië, trouwfotograaf Italië, trouwen in het buitenland, trouweninitalie, trouwreportage, bruiloftsfotograaf, trouwfotografie Italië, destination wedding, La Marche, Italië, Italy, Italian wedding, ItaliaanseBruiloft, BetoverendeBruiloft, BruiloftFotografie, LiefdeInItalië, VillaMarsi, BruiloftBestemming, BruiloftsFotograaf, PrachtigeLandschappen, Trouwinspiratie, LiefdeIsInDeLucht, RomantischeBruiloft, OnvergetelijkeMomenten, ItaliaansePracht, Bruiloftsverhalen, HartverwarmendeMomenten, BruiloftsFeest, BruiloftsMagie, Nederlandse trouwfotograaf in Italie.

コメント


bottom of page