top of page

5x inspiratie voor online posts

Ik had laatst een mentorsessie met een klant die een fotoshoot bij me had gedaan voor haar bedrijf als interieur ontwerpster. Ze boekte daarna een sessie bij me om het te hebben over onder andere het aantrekken van de juiste klanten door haar online uitstraling. "Maar wát moet ik dan posten?" gaf ze aan. Veel van haar collega's posten namelijk enkel het resultaat: mooie interieurs. Maar als zzp'er is het zo veel leuker niet alleen het resultaat te delen, maar juist om te delen wat je dagelijks doet, wat jou inspiratie geeft, hoe je te werk gaat, wie het gezicht is achter jouw bedrijf, etc.


Ik begrijp dat het lastig kan zijn om hiermee te beginnen. Het voelt natuurlijk veiliger om te posten over iets wat je hebt gemaakt "het eindresultaat", dan dat je dingen over jezelf deelt. Ook ik vond dat op het begin erg lastig, want ik sta liever achter de camera. En mensen zitten daar toch niet op te wachten? Maar wat bleek... ik kreeg juist meer connectie met mijn klanten door simpelweg te delen wat er allemaal gebeurt in mijn fotografiebedrijf en hoe ik tegen dingen aankijk als ondernemer. En daar krijg ik weer meer energie van! Voor als je hier ook wat meer mee wilt gaan doen, maar je weet niet waar je moet beginnen: lees dan verder!
5 x inspiratie voor online posts

1: Eindresultaat: het resultaat van je werk (afhankelijk van je werk: fotoshoot, interieurontwerp, kapsel van je klant, etc).

2: Jij! (portret van jezelf, at work-foto, etc)

3: Inspiratie (waar haal jij je inspiratie vandaan? Bijvoorbeeld een vakantieplek, bepaalde stoffen die je tegenkomt, een kleur, etc).

4: Werkproces (afhankelijk van je werk. Voor fotografen bijvoorbeeld: moodboard fotoshoot, werkplek, computer, de koffie die je bij je editwerk drinkt, wat je tijdens je edits luistert, wat je draagt, maak het persoonlijk. Voor een kapster: het mengen van kleuren, het oppoetsen van scharen, welke producten gebruik je, etc).

5: Woord/quote. Dit is een eenvoudige manier om wat meer te kunnen schrijven over jezelf of je bedrijf in de omschrijving.


Instagram feed

Ga jij je posts inzetten op instagram? Houd dan ook deze volgorde aan bij het inplannen van je posts. Op die manier heb je straks een mooie, afwisselende feed. Dus plan: 1, 2, 3, 4, 5, 1, 2, 3, 4, 5. En niet 1, 1, 1, 3, 2, 1, 1, 5. Je snapt mijn punt ;)


Batchen

"Maar jij bent fotograaf, jij hebt genoeg content liggen", krijg ik vaak te horen. Maar ook jij kunt eenvoudig content maken, ook al ben je daar niet in thuis. Wil je echt aan de slag met het vergroten van de uitstraling van je merk? Ga er dan ook echt mee aan de slag :) Als je dit leest, plan dan nu een uur in voor aankomende week om hiermee aan de slag te gaan. Maak dan flatlays voor #3 of #4: leg inspirerende spullen bij elkaar en maak er foto's van vanaf de bovenkant. Zoek anders even op Pinterest op "flatlay" + jouw beroep voor meer concrete inspiratie. Maak tijdens het uurtje dat je hebt geblokt zoveel mogelijk verschillende flatlays. Zo kun je de aankomende maanden aan de slag met de foto's die je vandaag hebt gemaakt. Zet hem op!


Mijn Instagram posts

Kijk wat voor jou werkt en wat je fijn vindt. Ik heb zelf met alle vijf de punten gewerkt. Ik merk dat ik op dit moment enkel nummers 1, 2 en soms 3 post in mijn feed. Mijn werkproces en inspirerende woorden/quotes deel ik vaak in mijn Stories. Maar probeer het eens uit en zie wat werkt voor jou!


Wauw, wat leuk dat je deze blog hebt gelezen! Heb je vragen over deze blog of over het volgen van een mentorsessie waarbij ik je help met het werken aan jouw bedrijf, doelen en dromen? Mail me dan via info@cheryllvanweert.com en hopelijk spreek ik je snel. Liefs, Cheryll


Comments


bottom of page