top of page

De Magie van Italië: Een Betoverende Bruiloft in de Bergen


Het zonlicht danst op de bergtoppen terwijl ik op een rustiek bankje zit, mijn gedachten vervuld van de onvergetelijke momenten die ik zojuist heb vastgelegd. Hier, midden in de betoverende schoonheid van Le Marche Italië, ben ik getuige geweest van een bruiloft die in mijn hart gegrift zal blijven. Het is de bruiloft van Esmée en Johnno en ik neem je graag mee op deze reis vol liefde, emotie en Italiaanse pracht.

Dinsdag: Aankomst in Bologna


De avond valt als ik opstijg vanaf Eindhoven en mijn reis naar Italië begint. De bestemming: Bologna Airport, hoewel een onverwachte tussenlanding vanwege een storm voor wat avontuur zorgde (maar dat verhaal bewaren we voor later). Hier ontmoet ik trouwambtenaar Ria, met wie ik de rest van de reis zal delen. Samen reizen we naar ons hotel om te overnachten en bespreken we de details van de ceremonie. Het is het begin van een bijzondere reis.


Woensdag: Villa Marsi - Een Stukje Italiaans Paradijs


Een kronkelig bergweggetje brengt ons naar de idyllische locatie van Villa Marsi. Stel je een stenen villa voor, te midden van 30 hectare land, met meer dan 100 fruitbomen, een zwembad dat uitkijkt over majestueuze bergen en een lange tafel verlicht door sfeervolle lampjes. Alles wat je je maar kunt voorstellen van een Italiaanse bruiloft komt hier tot leven.


Ik word hartelijk ontvangen door Esmée en Johnno die net als ik vooral heel veel zin hebben in wat er komen gaat. Al snel worden hun gasten ontvangen en begint de middag met een ontspannen poolparty, gevolgd door een pizzaparty en een avond bij het kampvuur. Fotograferen voelt hier als een droom, alles is zo ontspannen en goed georganiseerd. De sfeer, het eten, de mensen, alles straalt puur genieten uit. Vandaag staat in het teken van vreugde en ontspanning. Ik merk al snel dat er een liefdevolle cocon ontstaat, hier bovenop de berg, die later alleen maar voor meer connectie tussen (mij en) de gasten zal zorgen. Scroll verder naar beneden voor de hele preview.


Donderdag: Voorbereiding en Ceremonie


De lange tafel wordt al vroeg gebruikt voor een gezamenlijk ontbijt. De rest van de ochtend is vrije tijd, voordat we om 13:00 uur beginnen met het klaarmaken van de bruid en bruidegom. Dit geeft me de gelegenheid om een back-up te maken van de foto's van gisteren, te genieten van het landgoed, vijgen te plukken, te zitten met uitzicht op de bergen en me mentaal voor te bereiden op de dag die voor ons ligt. Ik vind het altijd fijn om helemaal te gronden, zodat ik de connectie met de mensen en de omgeving kan voelen. De liefdevolle ceremonie begint om 16:00 uur, waarbij Ria en de speeches van de getuigen zorgen voor een traan en een lach. Na de ceremonie lopen we even naar het mooiste uitzicht om daar tien minuten wat foto's te maken. Daarna volgt een borrel met de lekkerste Italiaanse hapjes en een momentje voor wat groepsfoto's. De zon verdwijnt hier al snel achter de bomen, dus ik vraag Esmée en Johnno of ze nog even een momentje in een zonnestraal willen komen staan voor wat intieme, warme foto's. Het diner aan de lange tafel met dé vele lichtjes zorgen voor een magische "oh" en "ah". Een rij met enthousiaste gasten met sterretjes zorgen voor een fijne overgang naar het feest, waar een DJ en een saxofonist ons staan op te wachten. Scroll verder naar beneden voor de hele preview.


Vrijdag: Nagenieten en een Adembenemende Preview


De liefdevolle cocon breekt open als we na een gezamenlijk ontbijt afscheid nemen. Ik heb het geluk dat ik nog een extra dag in Italië mag blijven. Dat beter uit met mijn terugvlucht, en het geeft me de gelegenheid om nog een ochtend te genieten van Urbino en me voor te bereiden op het maken van de preview later op de dag. Na het opsturen van de preview, boek ik een massage in een spa om mijn schouders wat extra te laten ontspannen. Nog een nachtje in een hotel en dan vlieg ik weer terug naar huis, naar mijn lieve man en kind. Klik op de pijljes bij de video om de preview in het groot te bekijken.


Dankbaar


Deze reis naar Italië, naar de betoverende Villa Marsi, heeft mijn hart vervuld met warmte en herinneringen die een leven lang meegaan. Het was een eer om getuige te zijn van de liefde tussen Esmée en Johnno, te midden van de Italiaanse pracht. De bergen, het eten, de vreugde - het was een onvergetelijke viering van de liefde in al haar pracht.


Dank je wel, lieve Esmée en Johnno, voor het toelaten van mij in jullie bijzondere momenten. Dank je wel, lieve familie en vrienden, voor het omarmen en de "we willen je adopteren" woorden in jullie speeches, zo zo lief! Dank je wel, Italië, voor het delen van je schoonheid. Mijn hart is vol, mijn camera gevuld met herinneringen en ik ben oh zo dankbaar voor deze reis.


Deze blogpost eert de magische reis naar Italië en de betoverende bruiloft van Esmée en Johnno. Het is een viering van liefde, schoonheid en de onvergetelijke momenten die het leven speciaal maken.


Was jij bij deze bruiloft? Zou je jouw ervaring met mij dan willen delen? Klik dan hier. Daar zou je me heel blij mee maken :)


LEVERANCIERS


Bruidspaar // Esmée en Johnno Bakker

Fotografie // Cheryll van Weert Photography

Videografie // Memento Story uit Italië

Babs // Ja ik wil Ria

Jurk // Pronovias, Bridal Concept Company

Trouwpak // Jac Hensen

Haarstylist // MIMI hairstyle uit Italië

Visagie // bruidsmeisje & zus Jewel

Taart // Bar Pasticceria Ducale Urbino

Eten // Sador MarsiTrefwoorden: Italiaanse bruiloft, trouwen in Italië, trouwfotograaf Italië, trouwen in het buitenland, trouweninitalie, trouwreportage, bruiloftsfotograaf, trouwfotografie Italië, destination wedding, La Marche, Italië, Italy, Italian wedding, ItaliaanseBruiloft, BetoverendeBruiloft, BruiloftFotografie, LiefdeInItalië, VillaMarsi, BruiloftBestemming, BruiloftsFotograaf, PrachtigeLandschappen, Trouwinspiratie, LiefdeIsInDeLucht, RomantischeBruiloft, OnvergetelijkeMomenten, ItaliaansePracht, Bruiloftsverhalen, HartverwarmendeMomenten, BruiloftsFeest, BruiloftsMagie, Nederlandse trouwfotograaf in Italie.


Comments


bottom of page