top of page

Sabbatical.

Als je even mocht dromen... wat zou je dan graag willen?





Helaas, maar alle clichés zijn waar... De tijd met een kleintje gaat enorm snel. Gisteren nog was Aela mijn kleine baby en nu kletst ons meisje de hele dag door. "Hoe kunnen we de tijd op pauze zetten of in ieder geval wat langzamer laten gaan?" is een vraag die steeds weer bij ons opkomt. Dat doe je denk ik door meer aanwezig te zijn op de momenten dat je samen bent en meer tijd met elkaar door te brengen. Dat is ook de reden dat we 10 WEKEN MET SABBATICAL gaan en in het buitenland gaan wonen. We halen gewoon een stukje pensioen alvast naar voren. Want waarom niet? Misschien halen we die leeftijd wel niet. We willen alles uit het leven halen en wat is nu 10 weken?

Dus we nemen in april 2023 een dikke vette pauze met z'n drietjes. Geen werk. Gewoon, om samen te zijn. Om te genieten. Ons huis wordt bewoond door vrienden die aan het wachten zijn op hun nieuwe huis en wij zullen twee huizen huren in Spanje.

Foto's: Port de Sagunt, nabij Valencia

Waar verblijven wij?

We huren huizen nabij Valencia en in Barcelona. Ons eerste verblijf is een appartement in Port de Sagunt (Puerto de Sagunto), de kustplaats van Sagunto. We zitten zo'n 40 min rijden van Valencia af, zodat we niet weken lang in de drukte van de stad zitten. Het is een rustige kustplaats waar je weinig toeristen zult vinden. Wakker worden met je voetjes in de zee, terwijl je de vissers hun hengels uit ziet gooien en een wandeling maakt langs de palmbomen naar de volgende kustplaats is echt genieten. Iedere dag liggen we even op het strand of gaan we in de avond naar een van de vele speeltuintjes op het strand met Aela. Qua afstand naar Valencia en de rust van het strand zonder toeristen, zou ik dit zeker aanraden. Ik kon alleen niet wennen aan de geluiden van de straat die tussen ons appartement en de zee in lag. Als je zelf in deze buurt iets wilt boeken, kijk dan eens naar een kustplaatsje verderop, zoals Canet d'en Berenguer, zodat je niet met die drukke straat zit (waar 's avonds laat en 's ochtends vroeg veel bussen en vuilniswagens rijden). Voordeel kustplaats zonder toeristen: meer rust, je krijgt meer mee van de taal want er wordt niet veel Engels gesproken, je leeft meer het Spaanse leven zoals de locals. Nadeel hiervan met een klein kind: de tijden waarop de restaurants open zijn ligt niet in het Nederlandse ritme, want rond lunch ergens tussen 14:30-16:00u en avondeten ergens vanaf 19:30/20:00 (ze eten hier pas rond 22:00u). In Valencia is het toeristischer en zijn de restaurants wel de hele dag open en kun je zelf je tijden bepalen. Als ik nog een keer een paar weken met een klein kind in de buurt van Valencia zou willen boeken, dan zou ik er dus zeker nogmaals voor kiezen om in een rustigere kustplaats te verblijven dan in de stad.


Welke stappen hebben wij gezet om op sabbatical te gaan?



.


Verhaal over Barcelona volgt snel...




Comments


bottom of page